ing. Camelian CHIRANA

Pentru cei care nu știu :

In sistemul juridic romanesc exista o lege de înfrumusețare, denumita “LEGE nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public’’. Bineînțeles, ca toate legile, cele destinate nouă muritorilor de rand, și aceasta lege are atașat atributul ’’cu modificările si completările ulterioare’’; astfel incat lucrurile sa fie juridic cat mai neclare. Da, am spus bine ’’de înfrumusețare’’, pentru ca, asa cum este înțeleasă de autoritățile si de instituțiile noastre publice, legea menționată nu este altceva decât o bomboana seaca pe coliva democrației românești, democrație moarta la naștere (actul de deces fiind DECRET-LEGE nr.1 din 26 decembrie 1989, act întocmit și semnat de ’’revoluționarul’’ legal intangibil Ion Ilici Iliescu).

Tot pentru cei care nu știu :

Cine își imaginează ca poate obține ’’orice informație care privește activitățile sau rezultă din activitățile unei autorități publice sau instituții publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare
a informației
’’, înseamnă ca n-a înțeles ce joc fac autoritățile și instituțiile noastre publice si nici ca acestea sunt populate cu personaje false. Daca vrei sa afli o informație de interes public, ajungi inevitabil in logica jocului alba-neagra, joc în care jucători falși manipulează atât de josnic, încât paralizează logica oricărui om de buna credință.

Va fac o confidenta, eu am formulat cereri de tip inchizitorial, prin care am cerut informații de interes public :

Un judecatoras (personaj fals) de la Curtea de Apel Bucuresti mi-a comunicat juridic filosofia institutionala romanesca, referitoare la punerea la dispozitia cetatenilor, de catre autoritati, a informatiilor de interes public. Iata mândreţea de aşa zis ’’lucru judecat’’: ’’Tribunalul apreciza ca o cerere de punere la dispozitie a informatiilor de interes public nu trebuie sa ia o forma inchizitoriala, autoritatile publice neavand obligatia de a proba cetatenilor diverse aspecte presupuse de acestia’’. Beati pauperes spiritu ! Cum sa nu pui in cauza si sa nu blamezi (in)justitia lor ?!

NB. Conform sistemului curat de justitie romanesc :
Orice cerere de informatii de interes public, referitoare la vanzarea sau distrugerea Romaniei, sau referitoare la abuzurile autoritatilor, are ’’o forma inchizitoriala’’.

Acum, hai sa va spun cine si spre ce conduce România :

PSC – Comitetul Politic și de Securitate, organism al UE, ingrijorat, ne spune verde în fata ca Romania a încăput pe mâna INAPTOCRATIEI si ca este condusa spre dezastru : ”Ineficiența administrației publice din România, caracterizată de un mediu suprareglementat și de proceduri greoaie și ineficiente, afectează mediul de afaceri și atractivitatea țării, dar și capacitatea de investiții publice”. Mă întreb, institutiile romanesti, cele care au jurat si care sunt platite sa vegheaze la securitatea nationala, chiar n-au inteles, nici dupa 30 de ani de asa zisa democratie, ca România este condusa spre dezastru de guvernari sucesive de INAPTOCRATI ? Sau, si aceste institutii sunt si ele parte a INAPTOCRATIEI ?

Ca o paranteza, în susținerea afirmației de mai sus :

Definitia termenului INAPTOCRATIE, data de Dictionarul Larousse, prezita sintetic situatia dezastruasa a Romaniei de astazi : INAPTOCRATIA este un sistem de guvernare în care cei mai puțin capabili să guverneze sunt aleși de cei mai puțin capabili să producă și in care alti membri ai societății, cei mai puțin capabili să se sustina sau să reușească singuri, sunt recompensați cu bunuri și servicii care au fost plătite prin confiscarea averii și a forței de muncă a unui număr de producători
în scădere continuă.
(Imi propun sa scriu un eseu in care sa detaliez si sa exemplific fiecare cuvant din definitie)

Sa trec și la subiect:

Văzând actuala PAMDEMIE, dezgustat de acutala INFODEMIE si profund afectat si abuzat in cei 30 de ani de INAPTOCRATIE, m-am inarmat cu realitatea (jalnica !) prezentata mai sus si am adresat cereri de informatii de interes public excelentelor lor, presedintelui Klaus Werner Iohannis si primului ministru Ludovic Orban. In aceste vremuri de totalitarism pandemic, cui sa ceri ’’orice informaţie care priveşte activităţile sau rezultă din activităţile unei autorităţi publice sau instituţii publice’’, informație referitoare la emiterea DECRTELOR-LEGE si ORDONANTELOR MILITARE care ne afecteaza profund viata ?!
Vrand sa aflu daca nu cumva este vorba de noi bomboane puse pe coliva democratiei romanesti, i-am întrebat pe numitii Klaus Werner Iohannis si Ludovic Orban daca, in numele Romaniei, au solicitat sau nu derogare de la Conventia Europeana a Drepturilor si Libertatilor Omului. Intrebarea mea a fost una extrem de simpla, pentru a primi un raspuns simplu si imediat : am intrebat daca au uzitat de prevederile art. 15 din Conventie (raspunsul asteptat ar fi trebuit sa fie ’’da’’ sau ’’nu’’!)
Prima cerere de informatii am tansmis-o Guvernului Romaniei, pe data de 30.03.2020. Astazi 27.04.2020, constat ca, desi am adunat o corespondenta de peste 20 de mesaje e-mail, n-am primit raspunsul cerut, nici de la excelenta sa Klaus Werner Iohannis si nici de la excelenta sa Ludovic Orban. In schimb, am primit excelente si subtile mesaje de ’’trimitere la plimbare’’: Presedintele imi raspunde eliptic ’’În concluzie, după cum puteţi observa, raportor în domeniul de interes pentru dumneavoastră este
Ministerul Afacerilor Externe”, iar Primul Ministru imi raspunde divergent ’’va comunicam ca solicitarea dumneavoastra a fost redirectionata Ministerului Justitiei si Ministerului Afacerilor Externe’’.
Siderat de faptul ca celor doi bravi romani, Presedindele si Primul Ministru, le-a fost mai usor sa-mi dea ’’explicatii’’ decat sa-mi comunice raspunsul solicitat, m-am adresat la CEDO, si am cerut informatii despre ce face conducerea Romaniei cu cetatenii sai. A doua zi, CEDO mi-a transmis raspunsul solicitat, cel refuzat de conducerea superioara de Partid si de Stat.
Ca urmare, ii informez pe excelentele lor Klaus Werner Iohannis si Ludovic Orban (poate-i mai intreaba cineva!) ca, invocand art. 15 din Conventie, Statul Roman a depus urmatoarele notificari :

 1. Notification – JJ9014C Tr./005-226 – 18 March 2020
 2. Notification – JJ9022C Tr./005-233 – 3 April 2020
 3. Notification – JJ9027C Tr./005-236 – 15 April 2020
 4. Notification – JJ9031C Tr./005-239 – 22 April 2020

De fapt, ’’informatia de interes public’’, pe care nici Presedintele si nici Primul Ministru nu vor s-o comunice si s-o semneze cu mâna lor, este aceea ca Romania a notificat la CEDO că, pentru a preveni raspandirea COVID -19, excelenta sa Klaus Werner Johannis a emis excelentul DECRET – LEGE nr. 195 din 16 martie 2020, prin care a suspendat urmatoarele drepturi fundamentale ale omului :

 1. libera circulaţie;
 2. dreptul la viaţă intimă, familială şi privată;
 3. inviolabilitatea domiciliului;
 4. dreptul la învăţătură;
 5. libertatea întrunirilor;
 6. dreptul de proprietate privată;
 7. dreptul la grevă;
 8. libertatea economică.

NB. Conform evidentei, intr-un continuu de 30 de ani, incepand cu DECRET – LEGE nr.1 din 26 decembrie 1989 si pana la DECRET – LEGE nr. 195 din 16 martie 2020, INAPTOCRATIA, cea care guverneaza Romania, a vandut dreptul romanilor la învăţătură, la proprietate privata, la libertate economica, dreptul la viaţă intimă, familială şi privata.

Drept epilog am ales ceea ce ne spune din trecut Alexandru Vlahuță în poezia Cârmacii :

’’Şi când cugeţi c-aceşti trântori, astă haită de samsari
Prin tertipuri şi prin intrigi au ajuns puternici, mari,
Şi când vezi pe-a vieții scară unde-au fost şi unde sunt,
Când îi vezi cu ce mândrie, cu ce ochi semeți şi crunt
Privesc azi din înălţime spre norodul tăvălit
În mizeriile-n care ei, călăii, l-au trântit’’

Dragi romani, acum este un moment bun sa punem ferm piciorul în prag și sa spunem STOP HAITA DE SAMSARI !

Pentru conformitate,
ing. Camelian CHIRANA
27 Aprile 2020

Lasă un răspuns