Una dintre direcțiile prioritare de acțiune ale Doctrinei Umaniste vizează edificarea unui sistem de sănătate publică modern, coerent și eficient, pus în slujba sănîătății cetățenilor.

De altfel, în Programul Politic al Partidului Puterii Umaniste – Social Liberal, investițiile în sistemul de sănătate public se bucură de o pondere relevantă și de o atenție cu totul specială în raport cu celelalte cheltuieli publice, cu referire expresă atât la necesitatea construirii atât de noi unități spitalicești în plan regional și local, cât și la modernizarea sau reutilarea celor existente la nivelul comunităților locale.

Am ținut să menționăm aceste aspecte importante din programul electoral al PPU – SL nu doar pentru că alegerile locale sunt tot mai aproape și încep să preocupe, treptat, întreg spectrul politic, ci, mai ales, în condițiile realității crunte pe care o oferă, în prezent, din păcate, sistemul de sănatate publică din țara noastră.

Astfel, de săptămâni și luni bune, asistăm stupefiați cum Guvernul Romaniei obstrucționează sau neagă, pur și simplu, în contextul pandemiei de coronavirus, dreptul românilor la îngrijirea sănătății, cu referire expresă mai ales la bolnavii și suferinzii cronici!

Și aceasta, în disprețul flagrant al prevederilor constituționale, respectiv, art. 34, din Constituția României, care stipulează că “dreptul la ocrotirea sănătăţii” este garantat fiecărui cetățen, Statul fiind obligat „să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice”.

Gestionarea crizei sanitare pare să fie scăpată de sub control pentru că, în incompetența și reaua lor voință, guvernanții au ignorat, cu bună știință, de la debutul pandemiei, în urmă cu circa 5 luni, recomandările OMS și bunele practici în domeniu pe plan internațional referitoare la necesitatea testării în masă a populației și a izolării subsecvente a sutelor de mii și milioanelor de asimptomatici rezultați!

Vorbim deci de persoane diagnosticate pozitiv, dar fără simptome, care se plimbă fără restricții printre noi, la locul de muncă, în mall-uri, în parcuri și alte locuri de agreement, infectându-i fără voia sau știinta lor, pe ceilalți!

Rezultatul este dezastros, după cum se poate constata, pentru țara noastră, România înregistrând un număr absolut alarmant de noi cazuri de îmbolnăviri cu covid 19 și situându-se, din păcate, în topul statelor cu cele mai multe noi infectări la suta de mii de locuitori.

De parcă toate aceste bâlbe și erori grosolane nu ar fi fost suficiente, Guvernul încalcă flagrant și alte legi ale țări – fără a fi sancționat încă de către Parlament – dat fiind faptul că nu a distribuit nici până la acest moment, adică la aproape trei luni de la adoptarea legii respective, măști de protecție categoriilor celor mai defavorizate ale populației.

Vorbim despre multe milioane de români, aflați sub pragul sărăciei, între care milioane de pensionari, care nu-și permit să cheltuiască pentru măști de protecție din venitul lor și asa extrem de scăzut!

Români, treziți-va! 🇹🇩

Lasă un răspuns