Comunicat de presă

În atenția doamnei ministru al Educației și Cercetării, Monica Anisie

Filiala PPU (social-liberal) a Sectorului 3 al Capitalei susține introducerea Jocului de Șah ca disciplină obligatorie în școlile din România. Având în vedere interesul sporit al elevilor români, din ultima perioadă, pentru această nobilă disciplină, PPU (social-liberal) Sector 3 este de părere că un demers în acest sens este benefic pentru bună dezvoltare a elevului. Studiile au demonstrat faptul că există o strânsă legătură între Jocul de Șah și dezvoltarea abilităților mentale, printre care atenția distributivă, capacitatea de a gândi logic, cât și posibilitatea de a gândi în avans, toate aceste calități putând fi transpuse și în problemele de zi cu zi.

Jocul de Șah este acea disciplină care are darul de a ne educa elevii spre gândirea analitică, astfel că introducerea acestuia în programele școlare reprezintă un pas înainte spre viitorul nostru și al copiilor noștri.

În urma organizării concursului de șah „Trofeul Micului Umanist” în data de 1 iunie a.c., concurs ce s-a bucurat de un real succes printre cei mici, cât și printre părinții acestora, PPU (social-liberal) Sector 3 împreună cu Ulise Toader, liderul filialei cât și inițiatorul acestui concurs, s-a luat decizia solicitării introducerii acestei discipline în programa școlară, deoarece s-a constatat un real interes al elevilor pentru acest sport.

Cu respect și considerație,

Filiala PPU (social-liberal) Sector 3, București

Lasă un răspuns