Ulise Toader, candidatul PPU (social-liberal) pentru Primăria Sectorului 3: Administrația locală a plătit cu sute de milioane de lei sinecurile din Primărie

Ulise Toader, candidatul PPU (social-liberal) pentru Primăria Sectorului 3, atrage atenția asupra unei situații aberante în administrația locală a Sectorului, acolo unde sunt cheltuite anual sume exorbitante pentru serviciile de salubrizare și deszăpezire.

Bugetul alocat pentru aceste servicii publice a crescut de aproximativ patru ori din 2016 până în 2019, ajungând la peste 430 de milioane de lei anul trecut. Activitățile de salubrizare și deszăpezire în Sectorul 3 sunt realizate de o direcție din cadrul Primăriei, respectiv o societate care are asociat unic Consiliul Local al Sectorului 3, cele două însumând aproximativ 1.800 de angajați.

Prin comparație, în Sectorul 6, care are o suprafață cu aproximativ 20% mai mare decât Sectorul 3, aceste servicii sunt prestate de firme private, în urma unei selecții privind achiziții publice, iar costurile sunt de aproximativ cinci ori mai mici decât în Sectorul 3.

„Diferența evidențiată la cheltuielile pentru salubrizare între cele două sectoare este dată de faptul că Sectorul 6 face acest serviciu cu o firmă privată, selectată printr-un proces de achiziție publică, unde concurența din piață își spune cuvântul asupra prețului. În schimb, la primăria Sectorului 3 își spun cuvântul nepostismele, grupurile de interese și armata de servitori ai fostului primar pentru campaniile electorale. Da, pentru ei s-au creat aceste sinecuri”, a transmis Ulise Toader.

Biroul de presă

Adresa pentru corespondenţă: Piaţa Presei Libere nr. 1, corp D1, etaj 8, Sector 1, Bucureşti
Web: www.ppusl.ro; email: secretariat@ppusl.ro
Tel: 031.109.01.28; 031.101.91.70

Lasă un răspuns