Potrivit prevederilor statutului Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, art. 16 punctul 11 Camera de Comert si Industrie a Romaniei „avizează, la cerere, pentru comercianţii din România, pe bază de documentaţie, existenţa cazurilor de forţă majoră şi efectele acestora asupra executării obligaţiilor comerciale interne şi internaţionale, conform procedurilor proprii”.

In contextul actual o societate anume a solicitat Camerei de Comert si Industrie a Romaniei informatii cu privire la eliberarea unui Certificat de forta majora intrucat se  afla in imposibilitatea derularii unui contract de inchiriere incheiat cu un partener, din lipsa de lichiditati, lipsa determinata de criza sanitara care a afectat toata lumea, toata Romania, toate domeniile, intreaga economie. 

CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE A ROMANIEI este insa o entitate insensibila la problemele tarii, a operatorilor economici, si, in situatia tragica actuala, pretinde 500 de euro pentru eliberarea unui certificat. 

Guvernul Romaniei si bancile au acordat amanari, reduceri, scutiri operatorilor economici, cei de pe urma carora CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE A ROMANIEI ”traieste”, insa CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE A ROMANIEI, a carui rol/contributie in economia romaneasca sunt  insesizabile pentru cetateni, este de neclintit, si, in aceste clipe grele (in care societatile sunt vizate de insolventa…) percepe taxa pentru eliberarea unui certificat de forta majora.

Grobianismul isi spune cuvantul intr-o entitate despre care presa a scris in nenumarate randuri ca angajatii acesteia sunt numiti asa cum stim cu totii, cu venituri enorme, si a dezvaluit o multime de nereguli si abuzuri. Apreciez ca, desi se impunea cu prisosinta, nu s-a schimbat cu nimic comportamentul CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE A ROMANIEI.  

In aceste momente grele CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE A ROMANIEI nu este solidara cu Romania, nu sprijină şi nu apără interesele generale ale comunităţii de afaceri din România, nu urmareste supravietuirea industriei, comerţului, serviciilor şi agriculturii, în actuala conjunctura. 

■ Poate ar trebui sa stim cu totii care este eficienta CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE A ROMANIEI, ce a facut pentru Romania de la data infiintarii, cum si-a indeplinit sarcinile prevazute de Lege si Statut,  care este utilitatea reala a acestei entitati de utilitate publica???? 

Poate ar fi momentul ca guvernul sa modifice unele acte normative, inclusiv Legea nr. 335/2007 a camerelor de comerț din România. 

Lasă un răspuns